Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@07:39:10 GMT

نه طراحان شناسایی می شوند و نه سوالات به فروش می رسند

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۷۱۲۷

نه طراحان شناسایی می شوند و نه سوالات به فروش می رسند

ایسنا/هرمزگان همه ساله در همین ایام است که بازار داغ شایعات کنکوری آغاز می شود. صفحات مجازی را بالا و پایین می کنم. کانال های مختلف و صفحات متعددی را می بینم که مدام تیتر می‌زنند پررنگ و با فونتی درشت؛ سوالات کنکور ۱۴۰۰ رسید...

اگر می خواهی سوالات کنکور سال ۱۴۰۰ را پیش از کنکور تهیه کنی بر روی لینک کلیک کن تا وارد کانال سوالات شوی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اما این تنها بخشی از سودای کنکور است. وارد کانال بعدی می شوم، کلاس های آنلاین خصوصی و نیمه خصوصی با طراح سوالات کنکور ۱۴۰۰! برای هماهنگی و ثبت نام به ادمین پیام دهید... پیام میگذارم هزینه و نام استاد را می خواهم... قیمتی نجومی برایم ارسال می کند، با جست و جویی نام استاد را در فهرست یکی از مدارس می بینم که مشغول تدریس است... اصلا شرایط طراح کنکور بودن چیست؟ طراح سوالات کنکورچه کسی است؟ چه ویژگی های دارد؟ در ادامه گفت و گوی ایسنا با یک دبیر فیزیک کنکور را می خوانید.

یک دبیر فیزیک کنکور گفت: در پاسخ به این سوال که " طراح کنکور کیست و چه ویژگی دارد؟ چگونه سوالات را طراحی می کند؟" باید بگویم طراح کنکوربا آن چه که در ذهن عموم مردم وجود دارد متفاوت است، طراح کنکور یک نفر مشخص و ثابت نیست.

بهادر کامران در گفت و گو با ایسنا، عنوان کرد: در سازمان سنجش تیمی با عنوان بانک تست وجود دارد که در آن سوالات مختلف از اساتید مختلف وجود دارد، هزاران سوال از مباحث مختلف در این بانک وجود دارد.

وی ادامه داد: این طراحان اساتیدی هستند که در موسسه ای مشغول تدریس نبوده، بازنشسته هستند یا از اساتید دانشگاهند به طور کلی طراحان سوال کنکور در هیچ مدرسه و آموزشگاهی تدریس نمی کنند.

کامران افزود: متاسفانه این روزها مانند هر سال شاهد آن هستیم که بسیاری از فرصت طلبان برای بازارگرمی و جذب دانش آموز و داوطلب خود را طراح معرفی می کنند این درحالی است که همان گونه که گفته شد اصلا طراح کنکور مدرس مدرسه و آموزشگاه نیست. ضمن این که طراح سوال یک نفر مشخص هم نیست.

این دبیر فیزیک کنکور بیان کرد: تصور کنید ۱۰۰ طراح سوال از مباحث مختلف سوالات را طراحی کرده اند، نفر ۱۰۱ از بین تعداد بسیار زیادی از سوالات، تعدادی سوال انتخاب می کند. در مواقعی این گزینش نیز حتی در چند مرحله اتفاق می افتد. و در نهایت به صورت رندم و اتفاقی سوالات انتخاب می شوند.

وی عنوان کرد: هیچ طراح کنکوری نمی داند چه سوالی از وی در چه مبحثی و در کدام گروه و در چه سالی، سوال کنکور خواهد بود. حتی هیچ گزینش گری این را نمی داند که مجموعه سوالات منتخب او چه زمانی و در چه گروهی انتخاب خواهد شد.

طراحان براساس چه منبع هایی و چه الگویی سوال طرح می کنند؟

کامران در خصوص این سوال که طراحان براساس چه منبع هایی و چه الگویی سوال طرح می کنند، اظهار کرد: باید بگویم با توجه به تست های سال های گذشته به نظر میرسد الگوهایی وجود دارد که بسیار تکراری است و مورد توجه طراحان قرار دارد. در ادامه به بررسی این الگوها می پردازیم.

اولین منبع و الگوی طراحی سوالات کنکور

وی بیان کرد: اولین الگو تمرینات پایان فصل، مثال ها نمودارها زیرنویس کتاب درسی است به نظر می رسد (بخشی از سوالات کنکور هرسال) برگرفته از کتاب درسی است. اما این تمام ماجرا نیست به غیر از مطالب ریزو درشت کتاب مطالب دیگری نیز در الگوی تست ها به چشم می خورد.

دومین منبع و الگوی طراحی سوالات کنکور

کامران اظهار کرد: دومین منبع و الگوی طراحی سوالات کنکور به نظر می رسد تست های کنکور سال های قبل است، بسیاری ازسوالاتی که به صورت عینی در تمرینات و متن های کتاب نمی بینیم؛ سوالاتی است که در کنکور های سال قبل وجود داشته است، دقیقا  به این دلیل است که همیشه از داوطلبان می خواهیم سوالات سال های قبل را بررسی کنند.

تعداد سوالات سال های پیشین بسیار زیاد است، راهکار پیشنهادی شما چیست؟

این دبیر کنکور افزود: دانش آموزان بنا به زمان محدودی که در اختیار دارند واقعا نمی توانند تمام تست های سال های گذشته را بررسی کنند اما نکته مهم این است که بیشترین شباهت سوالات کنکور به سوالات سال های قبلی به کنکور سه یا چهار سال قبل برمی گردد.

وی گفت: اگر بتوانند سوالات سه یا چهار سال قبل را بررسی و مطالعه کنند، می توانند مدعی باشند که بیش از ۸۰درصد تست هایی را که از کنکورهای سال های قبل مطرح خواهند شد را جواب خواهند داد.

آیا تنها حل کردن چهار دوره از تست های کنکور های قبلی کافی است؟

کامران تصریح کرد: سوالات هرسال تنها یک دوره نیست برای مثال در درسی مانند فیزیک چهار کنکور برگزار می شود، فیزیک داخل کشور رشته تجربی، فیزیک داخل کشور رشته ریاضی، فیزیک خارج از کشور رشته ریاضی و فیزیک خارج از کشور رشته تجربی منظور از بررسی چهارسال آخر کنکور، بررسی هر چهار نوع کنکور در طی هر سال است. در مجموع ۱۶ دوره سوال ۴ سال باید بررسی و مطالعه شود.

وی ادامه داد: داوطلبان باید توجه کنند که اگر داوطلب بخواهد تمام دوره ها را حل کند شاید بالغ بر ۲۰۰ دوره سوال باید حل کنداما بررسی و مطالعه این ۱۶ دوره علی رغم این که تعداد بسیار کمتری از ۲۰۰ دوره است ارزش بیشتری خواهد داشت.

موفقیت حاصل درست کار کردن است؛ نه زیاد کار کردن

این دبیر فیزیک کنکور اظهار کرد: داوطبان باید آگاه باشند که منطقه حاصلخیز برای آن ها در کنکور در کجا قرار دارد، یعنی در میان تمام ادوار کنکور ۴ سال و هر سال ۴ دوره سوال کنکور از ارزش بالاتری برخوردار است، پس باید بر روی  این ۱۶ دوره متمرکز شوند.

سومین منبع و الگوی طراحی سوالات کنکور

وی بیان کرد: سومین منبعی که به نظرمی رسد مورد توجه طراحان کنکور قرار دارد و در بانک تست به چشم می خورد سوالاتی است که برگرفته از شکل، متن سوالات پایان فصل کتاب های خارجی معروف است. ( منابع خارجی که در دانشگاه ها تدریس می شود)

کامران عنوان کرد: در درس فیزیک سال های زیادی تمرینات، مثال ها و سوالات کتاب هالیدی فیزیک الگوی پرتکراری بود که مورد توجه طراحان کنکور قرار می گرد و مثال ها به عین دیده می شد، حتی با همان اعداد کتاب.

وی ادامه داد: در خصوص درس فیزیک در کنکور های اخیر به نظر می رسد علاوه بر کتاب درسی ، شبیه سازی تست های کنکور های سال های گذشته و سوالات کتاب هالیدی،  منابع خارجی دیگری از درس فیزیک هم به مجموعه الگوهای طراحی سوال اضافه شده است. یکی از آن ها کتاب های کاتنل جانسون است.

چهارمین منبع و الگوی طراحی سوالات کنکور

این دبیر اظهار کرد: تست های خلاقانه طراحی شده نو که زاییده ذهن طراح است در دسته چهارم این منابع و الگوها قرار دارد. خبر خوب این است که این تست هاکه شاید مشابه ان ها در هیچ جا به چشم نمی خورد تعداد کم آن ها یعنی کمتر از ۱۰ درصد است.

وی افزود: خبر خوب دیگربرای داوطلبان این است که با سه منبع پیشین عنوان شده در همین گفت و گو می توانند مطمئن باشند که ۹۰ درصد تست های کنکور تکراری است. دانش آموزان اگر بخواهند در بهترین رشته و بهترین دانشگاه قبول شوند، می توانند از تست های خلاقانه که صرفا۱۰ درصد سوالات را شامل می شوند، صرف نظر کنند.

پرتکرار ترین و پرچالش ترین موضوع کنکور/ فروش سوالات کنکور چه میزان حقیقت دارد؟

کامران بیان کرد: هرساله با نزدیک شدن به کنکور از گوشه و کنار شایعه فروش و لو رفتن سوالات کنکور شنیده می شود، که با قیمت های نجومی در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: مشتری و مخاطب این شایعات دانش آموزان و داوطلبانی هستند که می خواهند ره یک ساله را یک شبه طی کنند و تا روزهای پایانی از فرصت مطالعه بهره نبرده و گمان می کنند قبول نخواهند شد که دست به دامن چنین مجموعه هایی می شوند. طی سال ها تجربه تدریس و مشاوره کنکور هیچ دانش آموزی را ندیده ام که به سمت این شایعات دروغین رقته و نتیجه بگیرد. قطع به یقین در کنکور سال ۱۴۰۰ نیز این چنین خواهد بودچیزی به عنوان فروش سوال وجود ندارد. داوطلبان نباید درگیر چنین اشتباه بزرگی شوند.

اگر این موضوع کذب قطعی است پس چرا بازار شایعات آن همیشه داغ است و مشتریان خود را دارد؟

کامران درپاسخ به این سوال گفت: این موضوع دو دلیل دارد، دلیل اول جذابیت موضوع است، بسیاری از دانش آموزان و اولیاء هستند که گمان می کنند دررقابت کنکور می توانند با پول سوالات را خریداری کنند.

وی افزود: دلیل دوم این است که حدود ۱۵ سال پیش زمزمه هایی مبنی بر لو رفتن سوالات رخ داد، پس از این اتفاق بسیاری از افراد دخیل حتی دانش آموزان مورد تحقیق و بررسی قرار گیرند که در این خصوص افرادی نیز دستگیر شدند که از همان زمان حساسیت در امنیت کنکور بسیار شدت گرفت.

کامران در پایان گفت: دانش آموزان به هیچ عنوان درگیر این شایعات نشوند، با ورود به این مسیر که حاشیه ای بیش نیست هر آنچه را که خودشان آماده بودند را نیز فراموش کرده و بی نتجه خواهند ماند.

گفت و گو از اسما سارنگی آذر

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کنکور 99 تست های کنکور دانش آموزان سال های قبل کشور رشته طراح سوال تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای علیت معکوس/ اگر آینده بر گذشته تاثیر گذارد!

خبرگزاری علم‌وفناوری آنا- هدا عربشاهی: مفهوم «واقع‌گرایی موضعی» (local realism) یکی از مباحثی است که بسیاری از فیزیکدانان را جذب می‌کند. واقع‌گرایی موضعی یا واقع‌گرایی محلی از ترکیب دو مفهوم «موضعیت» (locality) و «واقع‌گرایی» (realism) زاده می‌شود. موضعیت، عقیده‌ای است که بیان می‌کند اشیای دور برای تعامل‌کردن به واسطه‌ فیزیکی نیاز دارند و «واقع‌گرایی» معتقد است که حالتی عینی از واقعیت وجود دارد. این‌میان، تعداد روبه‌رشدی از متخصصان رویکرد جایگزینی را پیشنهاد می‌کنند که «علیت معکوس» (Retrocausality) نام دارد و این فرضیه را مطرح می‌کند که کنش‌های کنونی می‌توانند بر رویدادهای گذشته تاثیر بگذارند، به‌این‌ترتیب هم اصل موضعیت و هم واقع‌گرایی را حفظ می‌کنند. این مفهوم رویکرد جدیدی برای درک علیت و همبستگی‌ها در مکانیک کوانتومی ارائه می‌کند و علی‌رغم برخی انتقادها و سردرگمی‌ها، به‌عنوان توضیح معتبری که به‌طور بالقوه از اصول بنیادی نسبیت خاص محافظت می‌کند، شناخته می‌شود. 

تاثیر آینده بر گذشته!

اصل موضعیت و کنش از راه دور- غیرموضعی یا غیرمحلی- به‌عنوان اساس تمام مفاهیم فیزیک شناخته می‌شوند. اصل موضعیت که در فیزیک کلاسیک تکامل یافته است تاکید می‌کند که یک شیء مستقیما فقط تحت تاثیر محیط پیرامونش قرار می‌گیرد. اما به‌نظر می‌رسد که اثرات کوانتومی این اصل را نقض می‌کنند یعنی به‌ روشی‌ که در فیزیک کلاسیک یا تجربه روزمره، مشابهش وجود ندارد می‌توانند ماهیتی غیرموضعی داشته باشند. از این نقض، پدیده دیگری باعنوان کنش شبح‌وار از راه دور زاده می‌شود که تاکید می‌کند یک شیء را می‌توان بدون تعامل فیزیکی، تغییر، حرکت یا تحت تاثیر قرار داد. پس، کنش از راه دور، تعامل غیرموضعی اشیای از هم جدا‌شده در فضا را نشان می‌دهد. ریشه‌های درهم‌تنیدگی کوانتومی و علیت معکوس در جایی از این پدیده پنهان شده‌اند. مسئله علیت کاملا مشخص است و بیان می‌کند که هر معلولی ناشی‌از علتی است. حال می‌‌خواهیم ببینیم اگر محدودیت‌هایی را که علیت بر ما تحمیل می‌کند بشکنیم و روند علیت را معکوس فرض کنیم چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ و اگر به‌جای‌اینکه کنش تعیین‌کننده واکنش باشد واکنش بتواند کنش را تعیین کند نتیجه چه خواهد بود؟ به‌دیگرسخن، اگر جای علت و معلول و کنش و واکنش عوض شود و اگر به‌جای اینکه گذشته بر حال و آینده اثر بگذارد، آینده بر گذشته تاثیر بگذارد چه می‌شود؟ در نگاه اول و دست‌کم براساس فیزیک کلاسیک چنین اتفاقی غیرواقع‌گرا و غیرممکن به‌نظر می‌رسد. اما براساس اصل علیت معکوس همه‌چیز ممکن است. اما برای درک این مفهوم نخست باید معنی علیت را درک کرد: علیت تاثیری است که ازطریقش یک رویداد، فرآیند، حالت یا شیء به تولید رویداد، فرآیند، حالت یا شیء دیگری کمک می‌کند و به‌عبارتی، علت مسئول معلول است.

 پیکان زمان

زمان پدیده‌ای است که بیان می‌کند اثر یک رویداد را فقط بعد از وقوع آن رویداد می‌توان احساس کرد، یعنی علت مقدم بر معلول آن است. پس می‌توان گفت که پیکان زمان اولین چیزی است که برای دستیابی به علیت معکوس نیاز داریم و درواقع، برای درک بهتر علیت و علیت معکوس باید بدانیم که زمان چگونه پیش‌ می‌رود. درکل، سه‌نوع پیکان زمان وجود دارد که عبارت‌اند از: ۱- پیکان ترمودینامیکی زمان که جهت زمانی را نشان می‌دهد که در آن آنتروپی افزایش می‌یابد. آنتروپی را می‌توان معادل بی‌نظمی دانست. این افزایش آنتروپی (بی‌نظمی) برابر است با افزایش اتلاف انرژی و سازگار با فرایند برگشت‌ناپذیر و اصل نابرابری گذشته و آینده. ۲- پیکان روان‌شناختی زمان که جهتی است که در آن احساس می‌کنیم زمان می‌گذرد و درواقع، جهتی است که در آن گذشته را به یاد می‌آوریم اما درکی از آینده نداریم. ۳- پیکان کیهان‌شناختی زمان که جهت زمانی را نشان می‌دهد که عالم در آن در حال انبساط پایدار است.

براساس هر سه نوع پیکان زمان، علت همیشه مقدم بر معلول است و این گذشته است که بر آینده اثر می‌گذارد.

اما علیت معکوس (اگر وجود داشته باشد) به‌دلیل ماهیتش متفاوت است و همه‌چیز را وارونه می‌کند. به‌عبارت دیگر، تصمیمی که در زمان حال گرفته می‌شود می‌تواند بر چیزی در گذشته تاثیر بگذارد. بیایید این مفهوم را با استفاده از شعری که در سال ۱۹۲۳ در وصف نسبیت گفته شده توضیح دهیم. شعر می‌گوید:

زن جوانی برایت نام بود که سرعتش خیلی بیشتر از نور بود

روزی به‌روشی نسبیتی راه افتاد و یک شب قبلش بازگشت

 این شعر که نقض هر قانون موجود در فیزیک کلاسیک است دقیقا مفهوم همان کاری است که علیت معکوس می‌کند.

اما همان‌طورکه گفته شد براساس قانون دوم ترمودینامیک، انرژی و گرما به‌طور برگشت‌ناپذیری به سمت یکنواختی متمایل می‌شوند. به‌عبارتی دیگر، هیچ فرایند ترمودینامیکی وجود ندارد که با گذر زمان با افزایش آنتروپی (بی‌نظمی) همراه نباشد. به بیانی ساده، هر جا مقدار آنتروپی افزایش داشته باشد، نشان می‌دهد که زمان به سمت آینده میل کرده است. اما علّیت معکوس، یا علیت بازگشتی، مفهومی از علت و معلول است که در آن معلول از نظر زمان مقدم بر علت خودش است و رویداد متاخر بر رویداد قبل‌از خودش تاثیر می‌گذارد و به نوبه خود قانون دوم ترمودینامیک را می‌شکند. اما علیت معکوس اولین چیزی نیست که قوانین فیزیک کلاسیک را نقض می‌کند، به‌طوری‌که موارد دیگری چون نسبیت و مکانیک کوانتومی هم برای به چالش کشیدن نظریات کلاسیک معروف‌اند.

علیت معکوس، مفهومی پیشرفته است که هم‌زمان با درک آن، مفاهیم دیگری چون کنش شبح‌وار از راه دور و درهم تنیدگی کوانتومی به همان اندازه اهمیت پیدا می‌کنند. کنش شبح وار را نخستین‌بار آلبرت اینشتین ارائه کرد و درهم تنیدگی کوانتومی پدیده‌ای فیزیکی است که زمانی رخ می‌دهد که گروهی از ذرات ساخته می‌شوند، برهم‌کنش می‌کنند یا مجاورت فضایی را با یکدیگر اشتراک می‌گذارند، به گونه‌ای که حالت کوانتومی هر ذره در گروه را نمی‌توان مستقل از وضعیت ذرات دیگر توصیف کرد، حتی زمانی که ذرات در فاصله بسیار دور، حتی میلیاردها سال نوری، از هم جدا می‌شوند. برای‌مثال، اگر دو الکترون در حالت همدوس باشند، حتی وقتی میلیاردها سال نوری از هم فاصله دارند، می‌توانند همگام باقی بمانند، زیرا بین‌شان هنوز یک موج نامرئی شرودینگر وجود دارد که هر دو را به هم متصل می‌کند. پس، تغییر روی یک الکترون به‌طور هم‌زمان بر الکترون دیگر تاثیر می‌گذارد و به‌این‌ترتیب، اطلاعات منتقل می‌شود.

طبق نظریه کوانتومی، قبل از مشاهده، یک الکترون نه به بالا و نه پایین می‌چرخد بلکه در هر دو حالت چرخش بالا و پایین وجود دارد. اما به‌محض‌اینکه مشاهده می‌شود، تابع موج فرو می‌ریزد و ذره وارد حالت قطعی می‌شود.

استفان هاوکینگ، فیزیکدان انگلیسی می‌گوید: «مشاهدات، حالت‌های نهایی سناریوهای مختلفی از عالم را تعیین می‌کنند. از درون عالم، نگاه از بالا همان علیت عادی است. درحالی‌که علیت معکوس، مثل چشم‌انداز از نگاه فرشته‌ای است که از بیرون عالم می‌نگرد.»

بعضی دانشمندان بر این باورند که در مفهوم علیت معکوس مشکلی وجود دارد، زیرا انتخاب اینکه کدام رویداد علت است و کدام معلول مطلق نیست، بلکه به ناظر مربوط است. در مفهوم فلسفی، جمله معروف اول مرغ بود یا تخم‌مرغ، نمونه‌ای از این وضعیت است. جان جی. کرامر، فیزیکدان هسته‌ای آمریکایی، بیشتر عمر خودش را صرف حل معمای علیت معکوس کرده است و تاکنون روش‌های پیشنهادی مختلفی را برای ارتباط کوانتومی غیرمحلی (غیرموضعی) یا علیتی معکوس بررسی کرده و همه آنها را ناقص یافته است.

علیت معکوس کوانتومی

تهدید کوانتومی به مسئله موضعیت (اینکه اجسام دور برای تعامل به واسطه فیزیکی نیاز دارند) از استدلالی نشأت می‌گیرد که جان بل، فیزیکدان اهل ایرلند شمالی در دهه ۱۹۶۰ بیان کرد. بل آزمایش‌هایی را در نظر گرفت که در آن دو فیزیکدان فرضی به‌ نام‌های آلیس و باب، هریک ذرات را از یک چشمه مشترک دریافت می‌کنند. سپس، هریک از آنها تنظیمات متفاوتی را برای اندازه‌گیری را انتخاب می‌کنند و به‌این‌ترتیب، برای هر تنظیم اندازه‌گیری، نتیجه‌ای را ثبت می‌کنند. آنها این اندازه‌گیری‌ها را بارها تکرار می‌کنند و درنهایت به فهرستی از نتایج دست می‌یابند. 

بل متوجه شد که مکانیک کوانتومی پیش‌بینی می‌کند که همبستگی‌های عجیبی در این داده‌ها وجود دارد. به‌نظر می‌رسید که این همبستگی‌ها به این نکته اشاره می‌کردند که انتخاب آلیس برای محیط اندازه‌گیری تاثیر جزئی غیرموضعی بر نتیجه باب دارد و برعکس. حتی اگر آلیس و باب سال‌های نوری از هم فاصله داشتند بازهم این تاثیر وجود داشت و باعث می‌شد نتایج باهم همخوانی داشته باشند. اما در ذهن اینشتین، این تاثیر رخ نمی‌دهد و نتایج اندازه‌گیری باب و آلیس اغلب باهم اختلاف دارند. این توافق یا عدم توافق، که همبستگی نامیده می‌شود، علامتی است که به یک آزمایش اجازه می‌دهد درباره واقع‌گرایی موضعی تصمیم بگیرد و از این‌رو، گفته می‌شود که استدلال بل برای نظریه نسبیت خاص آلبرت اینشتین که بخش اساسی فیزیک امروزی است به‌مثابه تهدید است.

چالش آزمایش‌های بل

سال ۲۰۲۲ جایزه نوبل فیزیک برای انجام آزمایش‌ها با فوتون‌های درهم‌تنیده، اثبات نقض نامساوی‌های بل (آزمایش‌های بل) و علم اطلاعات کوانتومی پیشگامانه به آلن اسپکت، جان اف کلازر و آنتون زیلینگر اعطا شد. آلن اسپکت، فیزیکدان فرانسوی، در آزمایشی ‌توانست تنظیمات اندازه‌گیری را پس از خروج یک جفت درهم‌تنیده از منبع خودش تغییر دهد به‌این‌ترتیب، تنظیماتی که هنگام انتشار وجود داشت برخلاف آزمایش‌های بل نمی‌توانست روی نتیجه تاثیر بگذارد. جان کلازر، فیزیکدان آمریکایی هم دستگاهی ساخته است که می‌تواند دو فوتون درهم‌تنیده را هم‌زمان ساطع کند و هریک را سمت فیلتری که قطبش آنها را آزمایش می‌کند، روانه کند. نتیجه این آزمایش هم نقض آشکار آزمایش‌های بِل و هم‌سو با پیش‌بینی‌های مکانیک کوانتومی است.

همان‌طورکه گفته شد بل معتقد بود انتخاب آلیس برای محیط اندازه‌گیری تاثیر جزئی غیرموضعی بر نتیجه باب دارد که براساس یافته‌های دانشمندان برنده نوبل فیزیک ۲۰۲۲ این عقیده نقض می‌شود. این درحالی است که مدل‌های علیتی معکوس پیشنهاد می‌کنند که انتخاب‌های اندازه‌گیری آلیس و باب از همان چشمه اولیه یعنی خاستگاهی در گذشته، بر خواص ذرات تاثیر می‌گذارند. به‌این‌ترتیب، می‌توان این همبستگی‌های عجیب را بدون شکستن نسبیت خاص اینشتین، توجیه کرد.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی میتواند نقاشی جعلی را تشخیص دهد
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • هوش مصنوعی نقاشی‌های جعلی را شناسایی کرد
  • شناسایی سه واحد متخلف توزیع عمده قطعات خودرو غیراستاندارد
  • چرا گربه‌ها همیشه روی چهار دست و پا فرود می‌آیند؟
  • تدریس خصوصی فیزیک در نارمک
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • معمای علیت معکوس/ اگر آینده بر گذشته تاثیر گذارد!
  • رویداد صدرا به شناسایی ایده‌های فناورانه منجر می‌شود
  • آیلتس چیست؟